Aeropress

Aeropress

AEROPRESS NASIL DEMLENİR?

GEREKLİ MALZEMELER:

  • Tek kişilik demleme için 16 gr çekirdek kahve
  • Temiz Şişe Su
  • 93 C veya 95 C sıcak su elde etmek için kettle, varsa gnooseneck kettle
  • 1 adet karıştırma kaşığı (tahta kaşık öneriyoruz)
  • Aeropress için filtre kağıdı
  • Tartı
  • Değirmen
  • Kronometre
  • Kupa veya Cam Server

Demleme Yöntemi:

  • Ortalama yarım litre kadar suyunuzu 93-95 C arasında kaynatın,
  • Aeropress filtre haznesine özel filtre kağıdınızı yerleştirin ve sıcak su ile ıslatın (kağıt kokusunu alacak kadar)
  • 16 gr çekirdek kahvenizi filtre kahve ayarında öğütün ve öğüttüğünüz kahveyi aeropress içine koyun,
  • Kaynattığınız sıcak suyunuzdan 50ml hazneye doldurun ve 7sn. kadar tahta kaşık ile karıştırın, 30sn. kahvenizin çiçeklenme sürecini bekleyin,
  • Süre bittikten hemen sonra 130ml sıcak suyunuzu ekleyin ve 5sn. kadar tahta kaşık ile karıştırın,
  • Özel filtre kağıdını koyduğunuz başlığı Aeropress’inize takın, Aeropress’inizi hızlı bir şekilde ters yöne doğru çevirin, kupa veya cam server’ınıza yavaşça basınç uygulayarak süzün ve kahveniz hazır 🙂