Hario V60

Hario V60

HARIO V60 NASIL DEMLENİR?

GEREKLİ MALZEMELER:

  • Tek kişilik demleme için 16 gr çekirdek kahve
  • Temiz Şişe Su
  • 93 C veya 95 C sıcak su elde etmek için kettle, varsa gnooseneck kettle
  • 1 adet karıştırma kaşığı (tahta kaşık öneriyoruz)
  • Hario V60 için filtre kağıdı
  • Tartı
  • Değirmen
  • Kronometre
  • Kupa veya Cam Server

DEMLEME YÖNTEMİ:

  • Ortalama yarım litre kadar suyunuzu 93-95 C arasında kaynatın,
  • V60 filtre haznesine özel filtre kağıdınızı yerleştirin,
  • V60’ı ise cam servera veya kupaya yerleştirin ve sıcak su ile ıslatın, sonrasında biriken suyu dökün
  • 16 gr çekirdek kahvenizi filtre kahveye yakın bir ayarda öğütün ve öğüttüğünüz kahveyi kağıdınıza koyun,
  • Kaynattığınız sıcak suyunuzdan 80ml hazneye doldurun ve 30sn. kahvenizin çiçeklenme sürecini bekleyin,
  • Süre bittikten hemen sonra 100ml sıcak suyunuzu ortadan başlayarak dairesel hareketlerle kağıda değmemeye özen göstererek sulayın,
  • Bir kişilik V60 için ortalama 1:30 – 2:00 dk arasında demlemeye özen gösterin.