Syphon

Syphon

SYPHON NASIL DEMLENİR?

GEREKLİ MALZEMELER:

  • Tek kişilik demleme için 19gr çekirdek kahve
  • Temiz Şişe Su
  • 93 C veya 95 C sıcak su elde etmek için kettle, varsa gooseneck kettle
  • Alkol Ocağı
  • 1 adet karıştırma kaşığı (tahta kaşık öneriyoruz)
  • Tartı
  • Değirmen
  • Kronometre
  • Kupa veya Cam Server

DEMLEME YÖNTEMİ:

  • 19gr çekirdek kahvenizi filtre kahve ayarına yakın öğütün ,
  • Bez filtreyi temizleyip Syphon’a takın ve kahvenizi koyun,
  • Yuvarlak alt hazneye ise 125gr su koyun, (tercihen sıcak öneriyoruz)
  • Gaz ocağını yakın ve su doldurduğunuz haznenin altına yerleştirin,
  • Ortalama 30sn – 1dk sonra alt haznedeki su üst hazneye çıkacaktır bu sırada tahta kaşık ile bastırarak kahvenin çiçeklenme sürecine yardımcı oluyoruz. 1:00 – 1:30 dakika boyunca yavaşça karıştırmaya devam ediyoruz. Toplamda 2:00 – 2:15 dk kadar ateşte bu işlemi sürdürüyoruz ve gaz ocağını alt hazneden çekiyoruz,
  • Bu işlemden sonra demlenen kahve alt hazneye doğru baloncuk şekilde akmaya başlayacaktır. Çok hafif şekilde çalkaladıktan sonra kahveniz hazır 🙂